Smakföreställningar på Hotel Akerlunds veranda

Uppskattade smakföreställningar med berättelser, sånger och unika smakupplevelser med Eva Gunnare och Essense of Lapland på Hotel Akerlunds veranda. Däremellan försäljning av Essense of Laplands produkter.

Smakföreställningar
Fredag 16.00-17.00
Lördag 11.00-12.00 och 15.00-16.00
Söndag 11.00-12.00

Försäljning av produkter
Lördag och söndag

smakerfranjokkmokk.jpg

Nattöppet hos glaskonstnären Lena Sandberg Johansson

Buorre iehket/Gokväll!

Nu har stillheten lagt sig över centrum, julmarknaden och butikerna har stängt. Kvällen gör sig påmind med en gnistrande natthimmel. Det är då jag öppnar Lenasj/Lena Sandberg Johanssons ateljé och butik.

Jag jobbar med glas i teknikerna gravyr, målning, blästring och fusing. Med motiv som inspireras av min samiska kultur, naturen, snö och vinter. Hos mig hittar du speciella gåvor som ljuslyktor, muohtatjalme/snöflingor och Biejvve/solen och mycket mer som förgyller ditt hem.

Nästgårds kan du besöka Midvintercaféet. Pröva ett fika med smaker från norr, i en spännande miljö. Där hittar du ett begränsat urval av Lenasj produkter. Varför inte pröva ta stigen genom skogen för att ta dig mellan oss, kanske ser du tomten kika fram bakom någon tall.


Varmt välkomna!

Lördag 9 december 18.00-23.00

www.lsj.se
073-038 85 84
Rajdvägen 21

jokkmokks-julmarknad-lenasj.jpg
 

Duodjimarknad - samisk slöjd, design och hantverk

jokkmokks-julmarknad-duodj-sameslojd.jpg

Upptäck samiskt hantverk under Jokkmokks julmarknad. Inne på Café Gasskas anordnas en popup-slöjdmarknad.

Här ställs genuin samisk slöjd, duodji, ut till försäljning och det serveras lokal samisk mat i ett samarbete mellan Vállje, samiska entreprenörer och Viddernas hus. Kliv in i hjärtat av samisk tradition, se på fantastiskt hantverk och prata med försäljarna för att lära dig mer om slöjden.

Detta vill du inte missa, för om du gör det, så finns ingen chans att besöka den efter marknaden. Sätt Duodjimarknaden på din ”måste uppleva” lista under julmarknaden!

Här dansar vi inte!

har-dansar-vi-inte-bastu-och-balett.jpg

På lördagskvällen får vi uppleva Här dansar vi inte, en scenföreställning som bygger på TV-succén Bastubaletten, där fem män från Tornedalen träffas i bastun för att samtala om livet och för att lära sig dansa balett i en bastu.

Vi möter före detta kommunalrådet i Pajala, Bengt Niska, riksspelmännen Fredrik Hangasjärvi och Daniel Wikslund, den pensionerade folkhögskoleläraren Bengt Aili och snickaren Henry Huuva. Samtal och berättelser varvas med dans, musik och ”moves”. För regi, manus & koreografi står Justine Kirk.

Priser: Medlem i Jokkmokks riksteaterförening 250 kr,  
förköp 300 kr, entré i kassan 350 kr, skolungdom 100 kr.
Förköp finns på biblioteken i Jokkmokk och Vuollerim och via www.tickster.com.

Tid: Lördag den 9 december
Kvällen börjar med glöggmingel från kl. 19.00.
Själva föreställningen börjar kl. 19.30.
Längd 50 min utan paus.

Plats: Folkets Hus Jokkmokk
Arrangör: Jokkmokks Riksteaterförening med stöd av Kultur & Fritid/KUPP och Sparbanken Nord