Teather Deh! - en familjeföreställning om att våga sätta gränser, vinna över sina rädslor … och till slut kanske bli sin egen superhjälte

Teater: Deh! - en familjeföreställning om att våga sätta gränser, vinna över sina rädslor … och till slut kanske bli sin egen superhjälte
Tid: Söndag 10 december kl. 12.00
Plats: Folkets Hus, biosalongen
Målgrupp: Alla som är och har varit 10 år
Biljettpris: kostnadsfritt för barn under 15 år och pensionärer. 100 kronor för övriga. Betalas kontant eller med Swish
Språk: DEH! spelas i på svenska med inslag av nord- och sydsamiska, alla kan förstå
Längd: ca 40 minuter
Om föreställningen:
Ella har nyss flyttat tillsammans med sin mamma och tvingats byta skola, pappa blev kvar med renarna. Men i den nya skolan är alla så tuffa och Ella har svårt att veta hur hon ska vara för att passa in. Nu har hon gjort något dumt, något väldigt dumt och skuldkänslorna får henne nästan att krevera. Kims pappa är alltid ”trött” och sover ibland hela dagarna. Nu måste Kim flytta därifrån och hon drömmer om att få bo hos sin farmor, men socialen säger att hon ska bo med Kajsa och Birger och en fucking pudel som heter Princess. Kim är så arg och ledsen att bara sparkar och skrik hjälper.
Båda hamnar de i Mellanrummet och där finns Rio. Rio är inte riktigt som alla andra. Nu kan vad som helst hända!

DEH! Handlar om att våga sätta gränser och om hur svårt det är att gå sin egen väg ibland. Det handlar helt enkelt om att våga bli sin egen superhjälte och vinna över sina rädslor och sin osäkerhet och stå upp för sig själv, att tycka om sig själv.

Ella, Kim och Rio, tre mycket olika barn som har det enda gemensamt att de är just barn. De möts i Mellanrummet, mellan verklighet och fantasi, mellan minnen och framtidsdrömmar. I Mellanrummet kan vad som helst hända, både bra och dåligt och barnens möte blir något som de sent kommer att glömma.
Regi: Johanna Huss
Manus: Johanna Huss och ensemblen
Medverkande: Anna Åsdell, Elina Israelsson och Sarakka Gaup
Läs mer på www.samiteahter.org/forestallningar/deh/<http://www.samiteahter.org/forestallningar/deh/>
Arrangör: Giron Sámi Teáhter med stöd av Jokkmokks kommun

DEH! 01 Foto Johanna Huss.jpg
Deh.jpg