Program för Jokkmokks Julmarknad

Fredag den 7 december 2018

Programmet uppdateras löpande.

OBS! Ingen utemarknad i dag!

10.00-18.00 JULSHOPPING I BUTIKERNA
Julshoppa i Jokkmokks små mysiga butiker med ett utbud som du inte hittar någon annanstans. Butikerna håller öppet till kl 18.00, om inget annat anges.

16.00-18.00 BÁVLLOSA MUITUN TILL MINNE AV PAULUS UTSI
Det är 100 år sen poeten Paulus Utsi föddes. Kom och var med på en minneskonsert med musik, dikter, bilder och berättelser. Medverkande: John Erling Utsi, Paul Ol Jona Utsi, Mirja Palo, Marit Kuhmunen och Ella Päiviö samt röster av barn från Váisa. Med stöd från KUPP, Sparbanksstiftelsen Jokkmokk, Paulus Utsis minnesfond. Arrangeras av: Tjállegoahte, Mirjan Ääni.
Plats: Bio Norden
Entré: 50 kr för vuxna, gratis för barn
Bures boahtin! Buorisboahtem! Varmt välkomna!

18.00-20.00 BOKSLÄPP, BIO NORDEN
Anna Kuhmunen och Leila Nutti har under två år samlat in historier och kunskap från hela Sápmi. Boken “Če”, som handlar om den arbetande renhunden, släpps på Bio Norden. Dessutom kommer boken finnas till försäljning under kvällen! Mer info.
Plats: Bio Norden

19.00 MIDVINTERBLOT
Samisk midvinterblot på ViddernasGasskas. Efteråt blir det pubkväll.

 

 

 
ce3.jpg

18.00-20.00 BOKSLÄPP

Anna Kuhmunen och Leila Nutti har under två år samlat in historier och kunskap från hela Sápmi. Boken “Če”, som handlar om den arbetande renhunden, släpps på Bio Norden.

paulusutsi-webb.jpg

16.00-18.00 MINNESKONSERT

Det är 100 år sen poeten Paulus Utsi föddes. Kom och var med på en minneskonsert med musik, dikter, bilder och berättelser.
Plats: Bio Norden
Entré: 50 kr för vuxna, gratis för barn